Training jeugd

Ook voor de jeugd zijn er natuurlijk tennistrainingen op TIOD. Dit is 'de' mogelijkheid om een betere tennisser te worden. Verder leer je in de trainingen veel nieuwe kinderen kennen waar je dan ook in je vrije tijd mee kunt gaan tennissen. Er zijn drie soorten tennistrainingen voor de jeugd, namelijk privétraining, groepstraining en selectietraining. De trainingen zijn zowel in de zomer als in de winter. In de zomer wordt er les gegeven op 1 á 2 banen van TIOD en in de winter wordt er getraind in 'de Tennishal' van TIOD en Ad Astra.

Ronald Tijveleijn is onze clubtrainer. Hieronder vertelt hij iets over zichzelf.

Mijn naam is Ronald Tijveleijn, geboren in Rotterdam. Ik ben begonnen met tennis op 4 jarige leeftijd. 3 jaar later speelde ik toernooitjes in de regio Zuid Holland en leerde Raemon Sluiter kennen. Toen we 11 werden stonden wij afwisselend met Peter Wessels bovenaan de Nederlandse ranglijst en werden dat jaar ook Jong Oranje. Na ongeveer 5 seizoenen raakte ik zwaar geblesseerd aan mijn elleboog, hierdoor heb ik noodgedwongen 2 jaar niet vol gespeeld en hield het internationale jeugdtennis op. Op mijn 16de maakte ik een comeback en stond al gauw weer in de top 5, een paar jaar later haalde ik de A lijst, maar heb nooit het internationale tennis gespeeld.

Mijn licentie heb ik behaald in 2000, begonnen als assistent bij mijn laatste coach Patrick Silos, afgestudeerd in de bewegingsleer. Bij hem heb ik veel kennis opgedaan en samen hebben we praktische methodieken ontwikkeld in het nieuwe tennis, voor jong en oud. Daarna in dienst getreden bij T.A.R, waar ik trainingen verzorgden voor verschillende groepen, selecties en clubs. 

Sinds april 2008 in dienst getreden bij Tennisschool Michael Jongste. Na 3 jaar de lessen in Boskoop te hebben verzorgd ben ik alweer jaren voor TIOD aan de slag. Voor mij is de uitdaging om elke keer weer leuke en gevarieerde trainingen te verzorgen op alle niveau's en het tennis plezier over te brengen aan de leerlingen.

Zelf ben ik actief geweest als speler, uitkomend voor T.V Hoorn boekweit en Fluren blauw wit in Duitsland.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 182 599 092

Adres

Vossenburchkade 45/46
2805 PC Gouda