Jeugd

Op ons knusse tennispark verzorgen wij een hoop leuke activiteiten voor onze tennis jeugd. Zij zijn immers onze toekomstige kampioenen! TIOD hecht veel waarde aan een gezellige en fijne omgeving waar onze jeugd vanaf circa 5 jaar tot 18 jaar samen tennissen. Bij Tiod spelen we op alle niveaus voor de beginnende tennisser, maar ook zorgen ook we voor extra uitdaging wanneer je al gevorderd bent. (o.a. door te spelen met betere/oudere kinderen of deelname aan de clubkampioenschappen senioren).

Geregeld organiseren wij toernooien/ evenementen voor de jeugd om ervoor te zorgen dat zij fit blijven en nóg meer plezier krijgen in het tennissen. Het is altijd superleuk om te zien hoeveel kinderen er op onze evenementen afkomen. Onze JBC (Jeugd-begeleidingscommissie) zorgt altijd voor wat gezonds en lekkers te eten en te drinken om er zo een prachtige dag van te maken!

Omdat het ’s avonds de beurt is aan onze senioren om te tennissen, speelt onze jeugd nauwelijks in het donker met de grote lichtmasten aan. Om ook deze ervaring mee te geven, organiseren wij elk jaar ons befaamde ‘lichttoernooi’. In dit toernooi spelen de kinderen dubbelwedstrijdjes tegen elkaar in een heleboel verschillende samenstellingen. Zo kunnen ze elkaar een beetje beter leren kennen en weten zij ook hoe het is om met de lichtmasten aan te tennissen. De kinderen zijn altijd super enthousiast als ze weer eens ’s avonds mogen tennissen en dat vinden wij altijd geweldig om te zien!

Naast het lichttoernooi organiseren wij nog veel meer andere activiteiten zoals:

  • vroege vogels toernooi ( ontbijt en tennissen)
  • inloopochtend  Dit is een vrije inloop waar kinderen vrij of wedstrijdjes kunnen spelen tegen elkaar.
  • film- bitterballen avond
  • spelletjesavond
  • tennissen en dan blijven logeren in het clubhuis
  • wintertoernooi in de hal (oliebol/kerst/sinterklaas)
  • Zo hebben wij jaarlijks ook het ouder-kind toernooi. Hier nemen de kinderen één van hun ouders/ooms/tantes of de buurman mee om zo tegen andere ouder-kind duo’s wedstrijden te spelen. Hoe leuk is het om samen met jouw kind het mooiste spelletje te spelen dat er is: tennis!
    Soms is er ook geen thema voor een evenement. 

Elk jaar organiseren wij onze jeugd-clubkampioenschappen. Dit is een toernooi waar de kinderen op hun eigen niveau wedstrijden tegen elkaar spelen om er zo achter te komen wie de allerbeste is! Wij verdelen deze wedstrijden op leeftijd en speelsterkte zodat iedereen tegen een gelijkwaardige tegenstander kan tennissen.

Daarnaast hebben wij ook jeugdteams bij Tiod die meedoen met de knltb voor- en najaar competitie. Deze duurt 7 weken waarin de jeugd binnen de regio wedstrijden speelt tegen andere verenigingen. De kinderen worden altijd ingedeeld naar leeftijd en niveau en we proberen ook rekening te houden met vriendjes etc. Zo leert onze jeugd ook het een en ander over de wedstrijdelementen van het tennissen. De trainingen zijn al superleuk, maar wedstrijden spelen is een extra leuke uitdaging.

Natuurlijk zorgt onze mooie tennisvereniging ook voor de tennislessen. Deze worden verzorgd door Ronald Tijveleijn van Tennisschool Return Tennis. Ronald is al een aantal jaar onze vaste trainer en heeft een heleboel leuke spellen voor tijdens de training, én hij geeft natuurlijk een hoop handige tips om beter in tennis te worden. Wij zijn al heel wat jaren superblij met Ronald en de kinderen zijn gek op hem! De kinderen worden opgedeeld in groepen die passen bij hun leeftijd en hun niveau. Op deze manier blijven de kinderen gemotiveerd en komen met veel enthousiasme naar de trainingen!

Wil je ook vrijblijvend met een proeftraining meedoen of met een vriendje/vriendinnetje meekomen? Een racket is te leen. Meer weten/aanmelden voor een proeftraining of tennisles kijk op: https://returntennis.nl/tiod-lessen of mail naar [email protected]

Voor overige vragen kun je mailen naar [email protected]
Bij Tiod staat de sportiviteit hoog in het vaandel. Dit dragen we uit naar onze jeugd, zowel tijdens wedstrijden als tijdens de trainingen. 

Zien we jou ook snel op ons mooie tennispark? 

JBC (Jeugd-begeleidingscommissie)

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 182 599 092

Adres

Vossenburchkade 45/46
2805 PC Gouda