Goudse
Tennisvereniging TIOD

 

 

Jeugd competitie - Algemene informatie


Voorjaar- en najaarscompetitie.
Worldtour 

Voor iedere leeftijdscategorie is het mogelijk om competitie te spelen. De jeugd van 6 t/m 11 jaar speelt Worldtour. De worldtour wordt gespeeld op zondagen en loopt van april tot en met november. Je speelt telkens bij een andere vereniging en speelt korte wedstrijdjes in de vorm van tiebreaks. Het is een heel laagdrempelige manier om lekker te tennissen. Ook als je net begonnen bent met tennissen kan je worldtour spelen. 

De leeftijdscategorie van 6 t/m 9 jaar speelt worldtour rood. Ze spelen met rode ballen op een miniveld.
Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar spelen worldtour oranje. Er wordt met oranje ballen gespeeld op een driekwartveld.


Vanaf 10 jaar kan je competitie spelen. De leeftijdscategorie 10-14 jaar speelt Groene voorjaarscompetitie op de zondagen. Van 11 t/m 17 jaar kan je je opgeven voor de landelijke competitie in de weekenden. 

Je speelt 6 of 7 keer. Die dagen zijn verdeeld over ongeveer 2 maanden. De voorjaarscompetitie begint in april en de herfstcompetitie begint in september. Je speelt in een team van 4 tot 6 personen. De wedstrijden worden gespeeld op zondagochtend. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan je spelen in een jongensteam, meisjesteam of gemengd.

Je wordt met een aantal andere verenigingen ingedeeld. Het is dus de bedoeling dat je uitwedstrijden en thuiswedstrijden speelt. Elke week ga je op de competitie dag tegen een ander team spelen. Meestal is het om en om: de ene week thuis en de andere week uit. Vaak speel je in het district Rotterdam, dat betekent dat je meestal in de buurt van Gouda speelt.

In een competitie worden altijd enkel wedstrijden gespeeld en dubbel wedstrijden. Dit wissel je met elkaar om. Dus de ene keer speel je een enkel en dubbel en de andere keer bijvoorbeeld twee dubbels.

Als je thuis speelt zorg je er met je team voor dat je wat lekkers hebt, voor de tegenstanders en voor je eigen team. Van TIOD krijg je twee flessen frisdrank en aan het einde van de dag zorgt TIOD ervoor dat je nog iets lekkers te eten krijgt. Tijdens de wedstrijden moet er altijd één van de ouders van een teamlid aanwezig zijn voor de begeleiding en de ontvangst van de tegenstanders. Als je uit speelt moet één van de ouders voor het vervoer en de begeleiding zorgen.

Het is ontzettend leuk en gezellig om mee te doen aan de competitie en je doet een heleboel wedstrijdervaring op. Schrijf je dus zeker in voor de competitie!